Melinda Hannelore Galu, LL.M

melinda.galu@galu-partners.ro

Educație

Melinda a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în anul 2001, precum și studiile de Master în Dreptul Afacerilor, ale aceleiași facultăți, în anul 2005. Melinda și-a aprofundat cunoștințele de drept internațional și european în cadrul Facultății de Drept a Universității Augsburg, Germania, urmând cursurile acesteia în perioada 1998-1999. Începând cu anul 2004, Melinda este traducător autorizat pentru limba germană, iar din anul 2013 deține și calitatea de mediator autorizat.

Publicații

Melinda este autor a numeroase articole de specialitate publicate, în limba germană și limba engleză, în periodice precum DeBizz, Avocați de Top, Reporter Economic și The Diplomat. De asemenea, Melinda este coautor al lucrării „Cartea de Contracte – Modele. Comentarii. Explicații“ publicată de editura C.H. Beck, București, în anul 2007, lucrare a cărei editare a și coordonat-o și care a fost ulterior republicată în două ediții, ca urmare a succesului înregistrat.

Limbi de lucru: Română, Germană, Engleză, Maghiară.


Experiența

Melinda este avocat fondator al biroului și un reputat avocat consultant. A început să practice avocatura în anul 2002 și s-a specializat în acordarea de servicii de consultanță în afaceri, în cadrul unor birouri de avocatură locale și, ulterior, internaționale. Cei zece ani petrecuți de Melinda în cadrul biroului Noerr, societate germană de avocatură din București, au fost consacrați unei activități susținute de consiliere a investitorilor români și străini, în proiecte majore din domeniul comerțului, industriei și tehnologiei informației. Melinda a asistat clienți în structurarea și implementarea unor tranzacții de tip share-deal sau asset-deal, începând cu întocmirea de rapoarte de tip due diligence, redactarea și negocierea contractelor, și verificarea implicațiilor pe care le presupun astfel de tranzacții din punct de vedere al dreptului concurenței, dreptului muncii și dreptului administrativ (inclusiv dar fără a se limita la obținerea de autorizații, avize și permise).

Melinda a fost de asemenea implicată într-o serie largă de operațiuni imobiliare, oferind asistență unor investitori importanți în procesele de achiziție, dezvoltare și finanțare a proiectelor de clădiri de birouri. Un aspect distinctiv al experienței sale este activitatea de consiliere imobiliară a expansiunii naționale a unor importante companii de retail, în urma cărora a dobândit o experiență semnificativă în domeniul dreptului imobiliar, al construcțiilor și în dreptul mediului.

Toate acestea au condus la formarea sa ca avocat cu experiență națională și internațională, atât în ceea ce privește implicarea în structurarea proiectelor și a tranzacțiilor cu componenta transfrontalieră, cât și în ceea ce privește integrarea în grupuri de lucru din mai multe jurisdicții.

Ca o recunoaștere a calităților sale profesionale, Melinda a fost selectată ca Director al Departamentului Juridic din cadrul unei importante companii din domeniul tehnologiei informațiilor (cu peste 400 de salariați). În această calitate, a gestionat activitatea departamentului în domenii precum: structurarea contractelor de servicii în domeniul IT (vânzare de produse software, servicii de cloud, IT-outsourcing, servicii de arhivare hibridă, contracte de franciză și contracte de parteneriat încheiate cu parteneri internaționali pentru vânzarea de servicii integrate tip SPLA, SaaS, IaaS și altele), înregistrarea și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, dreptul muncii, drept corporatist.

This post is also available in: EnglezăGermană